Staż z Lwem w obszarze Data Analyst

Oferta stażu | Inne | Profesjonalny | Polska | Katowice | 2024-04-25 | ING Bank Śląski | POL-0187494

O stanowisku

Forma zatrudnienia: umowa zlecenie

Lokalizacja: Katowice (hybrydowo)

O zespole:

Expert Team Finanse Data Visualization and Reporting Enviroments został powołany dla budowy i rozwoju głównego środowiska raportowego Obszaru Finansów. Naszym produktem jest nie tylko sam Serwis Raportowy Finansów wspierający Pion CFO, ale również pełna automatyzacja procesów związanych z inżynierią danych, ich modelowaniem i publikacją w interaktywnych dashboardach. Poszczególne projekty dla procesów raportowych realizujemy w oparciu o zwinne zarządzanie korzystając z metodologii Agile.

Podczas stażu:

• będziesz brać udział w strategicznym projekcie Banku w ramach, którego systematycznie rozwijamy środowisko raportowe z portalem informacyjnym
  • będziesz budować automatyczne wizualizacje i raporty w oparciu o różne bazy danych SQL, z wykorzystaniem języka Python oraz wizualizacji Power BI
  • będziesz zarządzać obiektami baz danych - procesem ładowania, kontrolą jakości i sprawnością procesów raportowych

Nasze oczekiwania

• podstawowa umiejętność posługiwania się językami SQL i Python
  • zdolność analitycznego myślenia

Mile widziane:

• chęć utrwalenia w praktyce umiejętności programowania i analizy danych z wykorzystaniem języków SQL i Python
  • pasja w zakresie budowania ciekawych i kompleksowych rozwiązań
  • rozpoczęte studia wyższe (preferowane kierunki: Informatyka, Matematyka, Ekonometria)

To oferujemy