23 czerwca 2022 ... min. Słuchaj

ESG Risk Expert – Process & Governance

Oferta pracy | PION RYZYKA | Warszawa | 2022-06-22 | POL-241949402

Pion: Pion Ryzyka
Forma zatrudnienia: umowa o pracę
Lokalizacja: Warszawa/ Katowice, cała Polska

O projekcie: Zajmujemy się budową systemu zarządzania ryzykiem ESG oraz jego raportowaniem dla kluczowych odbiorców w organizacji, a także analizą kluczowych trendów oraz regulacji. Jeżeli tematyka ESG nie jest Ci obca, interesuje Cię jej wpływ na funkcjonowanie Banku i nie boisz się nowych wyzwań, ta oferta jest dla Ciebie!

Twoje zadania:

• utrzymanie i rozwój procesu zarządzania ryzykiem ESG w procesie kredytowym klientów korporacyjnych
  • bieżąca analiza wpływu ryzyka ESG na portfel kredytowy, śledzenie zmian profilu ryzyka, proponowanie kierunków i działań ograniczających ryzyko ESG
  • przeprowadzanie analizy luk i monitorowanie sposobu ich adresowania w kontekście nowych oczekiwań nadzorczych
  • ścisła współpraca z Grupą ING z zespołami odpowiedzialnymi za kreowanie standardów zarządzania ryzykiem ESG

Nasze oczekiwania:

• minimum 3-letnie doświadczenie w obszarze zarządzania ryzykiem kredytowym w sektorze instytucji finansowych
  • znajomość regulacji kształtujących proces zarządzania ryzykiem ESG w sektorze instytucji finansowych
  • doświadczenie w zakresie zapewnienia zgodności procesowej i regulacyjnej funkcjonujących rozwiązań w organizacji
  • umiejętność koordynacji przekrojowych projektów w ramach organizacji
  • umiejętności komunikacyjne i prezentacyjne
  • zaawansowana znajomość j. angielskiego - poziom C1

Mile widziane:

• doświadczenie w zakresie zarządzania ryzykiem kredytowym klientów korporacyjnych
  • biegła znajomość pakietu MS Office - w szczególności Excel i PowerPoint
  • umiejętność dobrej współpracy w wielonarodowym środowisku

ICSPOL - Poznaj Nas - Reasons

Powody, dla których warto do nas dołączyć

Indywidualny rozwój, ambitne zadania, dostęp do technologii i praca w zwinny sposób to tylko część oferty, którą proponujemy naszym pracownikom. Zobacz, co jeszcze możesz zyskać i uwierz, że będzie ciekawie!

ICSPOL - Poznaj Nas - Możliwości rozwoju

Możliwości rozwoju

Inspirujemy pracowników do uczenia się i rozwoju na swój sposób, według własnego pomysłu i planu, zgodnie z zasadą brania odpowiedzialności za rozwój w swoje ręce. Zobacz, jak możesz rozwijać się razem z nami.

ICSPOL - Poznaj Nas - Agile

Poznaj Agile

Szybki rozwój technologii cyfrowych spowodował zmianę zachowań i oczekiwań klientów. Ta dynamika wpływa też na sposób naszej pracy.